Dinsdag 25 Oktober “Onverwachte Ontmoetingen” door Frans Bosch van Takkenwerk.nu.

Takkenwerk verzorgt trainingen op gebied van communicatie, teambuilding, samenwerking en non-verbaal gedrag. Deze trainingen kenmerken zich door Veiligheid, Plezier en Ervaren (in plaats van klakkeloos aannemen).

Frans Bosch biedt zijn deelnemers vooral ervaringen. Hij stelt zich niet op als ‘De Goeroe’ of ‘De Deskundige’. Frans heeft veel interesse, ervaring en kennis over het onderwerp en brengt zijn deelnemers op plezierige wijze in situaties waardoor zij zelf ‘aan den lijve’ ervaren welke mogelijkheden er zijn en welke voor- en nadelen van verschillende keuzes bieden.

Iedereen kan zelf uit de training halen wat persoonlijk van toepassing is en daardoor bruikbaar. De training gaat met heel veel plezier gepaard en wordt ‘Rollenspel-vrij’ afgeleverd. Opvallend is dat daardoor steeds de hele groep actief wordt gemaakt ipv enkele deelnemers die iets voordoen en de rest mag kijken waar het mis gaat.

Takkenwerk maakt veel gebruik van technieken uit het Improvisatie Theater. Dat betekent dat de trainingen het doel hebben om de deelnemers te leren dat er altijd een keuze is en dat het voor de samenwerking heel plezierig is als men een ‘Ja, en…’ houding ontwikkelt; dat je met aandacht veel kunt bereiken; dat het goed is om moedig te zijn en niet voor problemen of gevaren weg te lopen; dat passie en status zeer belangrijke bestanddelen zijn van menselijke communicatie en dat het goed is kennis te hebben over je eigen gedrag. En dat je natuurlijk fouten mag maken. Als we immers nooit iets zullen leren zonder onderweg fouten te maken, dan is het tijd dat we op een fatsoenlijke manier met fouten omgaan.

Inmiddels hebben veel organisaties kennis gemaakt met- en gebruik gemaakt van de trainingsmethodiek van Takkenwerk. Vooral veel bedrijven, maar ook overheden (lokaal en ministeries), zorgwereld, onderwijs, psychiatrie, justitie & gevangeniswezen, ondernemers groepen, UWV’s: Een mooie bonte stoet met zeer uiteenlopende vragen.

Naast de training Onverwachte Ontmoetingen is Frans ook beschikbaar voor congressen, discussies, presentaties en trainingen op gebied van Social Media. Naast de trainingen geeft Frans ook les op de International Business School in Maastricht en aan de Hoge Hotelschool te Maastricht.

Wij zien u graag op dinsdag 25 oktober vanaf 8.45 uur bij het Parkhotel in Horst.

Tot dan!
Judith, Richard en Ed

Share this Post!

About the Author : Ed Reijnders


0 Comment

Related post