Op de Coffee bij…. Rianne Onckels Flexian Group

Begin maart ging ik als organisator van de Open Coffee Venray op bezoek bij Rianne Onckels. Met het achterlaten van haar visitekaartje bij de Open Coffee Venray was Rianne dit keer de “gelukkige” om haar zelfstandig ondernemerschap vanuit de Flexian Group achter haar kaartje te laten zien.

image003-1

Begin maart ging ik als organisator van de Open Coffee Venray op bezoek bij Rianne Onckels. Met het achterlaten van haar visitekaartje bij de Open Coffee Venray was Rianne dit keer de “gelukkige” om haar zelfstandig ondernemerschap vanuit de Flexian Group achter haar kaartje te laten zien. Dit keer rijd ik naar Wanssum waar ik uitkom bij een prachtig pand dat ooit in het bezit was van het schoolhoofd van Wanssum (zo vertelt Rianne mij). Rianne en haar partner kochten een paar jaar geleden het statige oude huis uit 1860 en verbouwde het tot een modern comfortabel huis plus kantoorruimtes. Naast woongenot biedt het huis Rianne haar daardoor tevens een werkruimte en spreekkamer met uitzicht op hun mooie tuin.

Tijdens een lekker kopje koffie vertelt Rianne enthousiast hoe haar carrière als jong meisje via de weg van intercedent uitgroeide naar uiteindelijk regiomanager bij een uitzendbureau dat zowel in Nederland als België actief is. Daar ontstond op een bepaald moment het verlangen om meer met het onderwerp “groei en (talent)ontwikkeling” te gaan doen. In Flexian Group vond zij een goede partnermatch en durfde zij de stap richting zelfstandig ondernemerschap te zetten. Sindsdien begeeft zij zich op het snijvlak van organisatie en HR advies. Als zelfstandig onderneemster heeft zij zelf ervaren wat het verschil in loondienst en zelfstandig ondernemerschap betekent. Om los te komen van haar zekerheden, moest zij in haar zoektocht naar succesvol ondernemerschap eerst een drempel nemen om weer vooruit te kunnen gaan. Inmiddels is het mede die ervaring die zij in zet in haar opdrachten richting ondernemers om effectiever en trefzekerder te kunnen en durven ondernemen. Ondernemen kan namelijk als een eenzaam beroep worden ervaren. Voor veel uitdagingen en problemen sta je soms alleen. Vaak begrijpen andere mensen niet welke zorgen een ondernemer heeft en wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken. Bij wie kun je terecht met al deze vragen en problemen? Waarin zoek je hulp? En waar vindt je die dan precies?

Het zijn juist die vragen die Rianne begrijpt en waarin ze graag haar tanden zet. Samen sparren, samen anders en (breed) verder kijken. Om vanuit passie zowel organisaties als medewerkers succesvol te laten groeien en ontwikkelen. Of zoals Rianne zelf zo mooi zegt; “ Ik laat mensen nadenken over waar ze met hun onderneming naartoe willen en wat ze nodig hebben om daar te komen!” Met haar jarenlange ervaring, werklust, drive, mensenkennis en organisatietalent maakt zij juist daarmee het verschil. Samen met haar expertise staat Rianne garant voor een gedegen aanpak. En werkt de samenwerking tussen werkgever en werknemer soms om wat voor reden niet meer? Ook dan komt Rianne graag in beeld. Zij begeleidt organisaties en medewerkers namelijk ook bij outplacementtrajecten. Want zoals Rianne zelf heel krachtig omschrijft; “Ik geloof in het talent van mensen en krijg er energie van om medewerkers te begeleiden naar een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. Ieder mens heeft namelijk iets te bieden”.

rianne.onckels@flexian.nl
www.flexian.nl

Share this Post!

About the Author : OC Met


0 Comment

Related post