Op de koffie bij: Oksana Titova

Oksana Titova was de eerste onderneemster die bij de nieuw opgezette  Open Coffee in Venray een vraag deponeerde in de “Open Coffee Corner”.

Met het stellen van haar vraag zagen we meteen dat het werkte. Zeker de helft van de aanwezige van die maandelijkse Open Coffee stond meteen op om uitgebreid met haar te sparren over haar zoektocht. Een bijzondere zoektocht blijkt als ik een paar weken later op bezoek ga bij Oksana.

Op de koffie bij: Oksana Titova

Op de koffie bij: Oksana Titova

Oksana haar bedrijf blijkt in praktijk in feite twee bedrijven. Of misschien kan ik het beter omschrijven als een bedrijf én een droom. Het bedrijf Kamerton waar Oksana Titova (van oorsprong Russische) eigenaresse en directrice van is, is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is het verbinden van Russische know-how aan bedrijven die zaken doen met de voormalige Sovjet Unie. Nederlandse bedrijven die de weg naar de Russische markt vinden maar zelf niet de nodige kennis hebben om succesvol met de voormalige Sovjet Unie handel te bedrijven zijn bij Oksana aan het juiste adres. Zij is met haar aanpak, haar kennis, en haar ervaring een uitstekende partner om op onderscheidende wijze de noodzakelijke verbinding te leggen tussen twee verschillende werelden en culturen. Kamerton vertegenwoordigt als agentschap enkele gerenommeerde bedrijven zoals Welgro (Groenlo), Heering (Vaassen), Dinnissen (Horst – Sevenum), De Boer (Wijchen), enz. enz.

fotografe Kimberley van Els

fotografe Kimberley van Els

“De droom” van Oksana en haar “ander ondernemerschap” liggen op een totaal ander vlak. Oksana heeft namelijk zelf ervaren hoe het is om een zeer getalenteerd muzikaal kind te hebben. Toen haar zoon Rangel op hele jonge leeftijd een hoogwaardig talent bleek te hebben voor piano spelen, ontdekte Oksana en haar zoon al snel dat het talent de Nederlandse grenzen overschreed. Om dit talent tot volle bloei te kunnen laten komen bleek het in praktijk niet al te gemakkelijk om Rangel grensoverschrijdend te kunnen laten ontwikkelen. Het regelen van uiteenlopende masterclasses bij diverse internationale topmuziekdocenten vergde niet alleen heel veel investeringskosten, maar vroeg vooral ook om heel veel organisatorisch talent.  Oksana haar drive om dit alles aan haar zoon te kunnen bieden maakte dat het verlangen ontstond om dit concept om te draaien; “Wat zou het fantastisch zijn om hoogwaardig getalenteerde jonge mensen in Nederland die expertise te kunnen bieden die nodig is om het beste uit deze musici te halen”?

De droom van Oksana vond een uitweg in een prachtig concept; een nieuwe congres concertzaal Studio Rangel op Dr. Kortmanweg 5 te Venray met een kleine, uitermate sfeervol ingerichte gastenverblijf en een mooie muziektuin werd gebouwd. Een prachtige moderne accommodatie voor conferenties, workshops, masterclass lessen, besprekingen, maar ook voor exclusieve akoestische concerten en TV- / radio- / audio- en video opnames werd gerealiseerd. Helaas ontstond er een flinke bouwvertraging door externe factoren. Factoren die maakte dat de droom ook vertraging op liep. En op dat punt is Oksana nu beland. Haar zoektocht is gericht op oplossingen. Oplossingen die haar kunnen helpen om de concertzaal af te maken om uiteindelijk dat te kunnen gaan doen wat het allemaal mee begon; de droom van veel muzikale jonge getalenteerde mensen uit te laten komen en ze naar een hoger plan te tillen. Zodanig dat Nederland op de kaart gezet wordt met jong muzikaal toptalent. Hoe Oksana dat gaat doen weet zij nu nog niet. Dát het gaat gebeuren daar vertrouwt Oksana op!  Als je bij haar langs geweest bent, dan kan het  bijna niet anders dat je die overtuiging gaat delen. Haar drive en enthousiasme werken bijna aanstekelijk. Je gunt haar alleen al het succes door het harde werken dat zij heeft gedaan om zo ver te komen. Zo’n droom verdient een eindrealisatie. Toch?!  

Dus wat mij betreft; durf te blijven dromen Oksana! Want je weet het; Nederlands beste zanger zingt het regelmatig uit volle borst; “Een keer in de zoveel tijd komen dromen uit……”!!!  

Share this Post!

About the Author : OC Met


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar