Op de koffie bij: Wendy Achten van DesignStudio8

Wendy AchtenOp woensdag 23 maart tref ik (Nicky Vievermans) Wendy Achten van DesignStudio 8 in het gezellige sfeervolle oude postkantoor in Venray.

In ons gesprek ontdekken wij al snel dat we ongeveer gelijktijdig voor ons zelf begonnen zijn. Dat schept meteen een band want als je lange tijd in loondienst gewerkt hebt en je gaat voor jezelf beginnen, dan komen er heel veel zaken op je af die je van te voren nooit had kunnen bedenken. Dat gold dus voor ons beiden. Voor Wendy betekende dit een leuke zoektocht naar haar toegevoegde waarde, waarbij zij steeds meer door kreeg dat niet alleen het creatieve gedeelte van haar studio bij haar paste, maar dat ook het organisatorische gedeelte haar op het lijf geschreven was. Dat betekende al snel dat zij bij de uitvoering van haar opdrachten ook die taken zoveel mogelijk naar haar toe ging trekken. Als een spin in het web maakt zij nu dus niet alleen het interieurplan voor een nieuwe inrichting maar regelt Wendy ook de uitvoering van het interieurplan, het zogenaamde projectmanagement.

Dia Wendy AchtenWendy legt uit dat met name de coördinatie van het uitvoeringsgedeelte van toegevoegde waarde is. Veel bedrijven onderschatten hoeveel tijd en werk dit gedeelte met zich mee brengt. Als bedrijven dit dan nog naast hun eigen werk moeten doen, dan levert dit vaak behoorlijke extra werkdruk en stress op. Iets waar ondernemers uiteraard niet op zitten te wachten. Wendy ontzorgt hierin en neemt dit gedeelte voor haar rekening. De ondernemer kan dan zelf gewoon verder gaan met zijn eigen werk. Beiden partijen kunnen daardoor doen waar ze succesvol in zijn!

In ons gesprek vertelt Wendy enthousiast over haar bedrijf en haar opdrachten. . DesignStudio 8 ontwerpt interieurs en probeert bij elk interieur weer een wauw-effect te creëren.
Dat kan een eyecatcher zijn maar dat kan ook het gebruik van bijzondere materialen zijn zoals hout, behang of een bijzondere stoffering.

Supermarkten, logistieke bedrijven, kleine ondernemers, enz. enz. Ze behoren allemaal tot Wendy haar klantenkring. En dat ze niet alleen creatief durft te zijn in het bedenken van haar plannen , maar ook in de uitvoering bewijst het mooie voorbeeld van een restyling van een kantine van een bedrijf waar een groot gedeelte van het personeel een niet- Nederlandse achtergrond bleek te hebben. Als deze medewerkers mee mogen kiezen in het eindresultaat vergt dat van Wendy het lef om hun kleuradviezen mee te nemen in de uitvoering. Samen met de visie van de directie en haar eigen kijk op de nieuwe kantine neemt Wendy het personeel serieus en durft zij kleuren toe te voegen die zij zelf nooit bedacht zou hebben. Een sterk staaltje van vernieuwing, want het resultaat mag er zijn! Zo zie je maar weer dat loslaten en chaos vaak voor verrassende effecten zorgen.

Nieuwsgierig naar hetgeen Wendy te bieden heeft? Kijk dan snel op haar site om te zien welke mooie dingen Wendy allemaal al gerealiseerd heeft: www.designstudio8.nl.

_______________

“Op de Koffie Bij” wordt geschreven door Nicky Vievermans.
Wil je ook kans maken op zo’n interview, kom naar de volgende Open Coffee Met! 

Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post