Op de koffie bij Reinier Meesters

“Mijn klanten houden niet van een prachtig theoretisch verhaal”

Een werknemer die op vrijdag zijn ontslag krijgt en na het weekend bij hetzelfde bedrijf start als ZZP’er, het helpen van ondernemers om hun flexibele werkschil te behouden of hen bijstaan bij een noodzakelijke ontslagronde. Reinier Meesters uit Horst, werkzaam bij HLB Van Daal & Partners in Gemert, is specialist in het aanpakken van grote en kleine belasting- en arbeidsgerelateerde vraagstukken.

Door Herman van Aalst

reinierReinier begon acht jaar geleden bij zijn huidige werkgever als belastingadviseur. “We hebben acht vestigingen in Noord-Brabant en Limburg. Mijn werklocaties zijn voornamelijk de regiokantoren Gemert en Valkenburg, maar regelmatig ben ik ook op onze locaties in Waalwijk of Dongen te vinden.” Het vakgebied van Reinier is verschoven van belastingadvies naar adviseren over arbeidsrecht, waar hij driekwart van de tijd mee bezig is. “Ik heb de afgelopen jaren veel ontslagzaken en personele reorganisaties begeleid. Je merkt overigens dat tijden weer veranderen. Het aannemen van medewerkers is weer actueel en de vraag naar hulp om de arbeidsvoorwaarden weer goed op poten te zetten stijgt. Met de Werkkostenregeling die sinds vorig jaar alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers vervangt, heeft een werkgever zijn handen vol. Ook de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en de deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) als opvolger van de VAR hebben invloed op de flexibele arbeidsschil van een ondernemer. Het zijn de zaken die niet direct met het ondernemen te maken hebben, maar waarbij wel veel komt kijken.”
Het is voor Reinier vooral leuk om bij zijn klanten zorgen weg te nemen. “Het is overigens schrikbarend hoeveel werkgevers zonder deugdelijke arbeidscontracten werken. Dat gaat altijd goed, totdat er discussie ontstaat en het een vervelend en tijdrovend verhaal wordt. Ik wil ze graag bijstaan, maar ook misvattingen en valkuilen onder de aandacht brengen om daarmee verdere sores te voorkomen. Het is een meerwaarde dat ik bij het begeleiden van bijvoorbeeld ontslagzaken als buitenstaander meer afstand heb. De werkgever brengt het slechte nieuws en ik geef een toelichting op eventuele juridische vragen.”

Reinier woon in Horst samen met Laura en hun dochters Evie (5) en Anne (3). In zijn vrije tijd is hij speler en voorzitter van volleybalvereniging Hovoc. Daarnaast zet hij zich actief in als vrijwilliger bij het burgerinitiatief Afslag 10, dat zich inzet om sport en cultuur in de Kasteelse Bossen in Horst naar een hoger plan te tillen.
Voor meer informatie, kijk op www.hlb-van-daal.nl

Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar