“Goede lunch met mooie regionale producten brengt mensen samen”

Op de koffie bij… Ben de Veer van Bennies Broodjes
Met ruim 25 jaar ervaring als leidinggevende in de fastfoodsector begon hij in 2010 voor zichzelf met een aantal vaste medewerkers in dienst. Totdat hij het roer in de zomer van 2016 omgooide. Ben de Veer uit Sevenum begon vanuit huis een eigen broodjes bezorgservice, genaamd Bennies Broodjes.
Door Herman van Aalst

Het werken met verschillende franchiseconcepten heeft Ben, volgens eigen zeggen, mooie dingen opgeleverd. “Ik ben onderaan de ladder begonnen, heb de verschillende stadia doorlopen en het zelfs tot zelfs manager en supervisor geschopt. Ik begaf mij toen vooral in een wereld van targets behalen en alles in het werk stellen van goede omzetcijfers. Vorig jaar zomer besefte ik dat ik de balans kwijt was en ik meer tijd voor mijn gezin wilde hebben. Het liefst wilde ik zelfstandig blijven en ook mijn eigen ding blijven doen, maar dan zonder hoge huurkosten van een bedrijfspand en zonder de maandelijkse druk van personeelslasten.”

Zijn vrouw bood uitkomst en hielp hem verder op weg. “Zij zei tegen mij: je kunt ontzettend goed smaken op elkaar afstemmen en je hebt ervaring met broodjes. Het bleek een meesterzet en mijn broodjes bezorgservice was geboren. De ideale combinatie voor mij. Ik had iets dat mijn eigen signatuur zou dragen, ik kon meer tijd aan mijn gezin besteden en ik was eigen baas. En ook over de naam hoefde ik niet lang na te denken, aangezien ze mij vroeger Bennie noemden.” De volgende stap in het proces was een coach in de arm nemen en samen de antwoorden zoeken op de vragen waarom en hoe. “De sessie leverde tegelijkertijd ook het nieuwe logo op. Het was namelijk mijn handtekening, want de letter b is precies zoals ik hem zelf ook schrijf.”

Ook bij de keuze van de broodjes ging Ben doordacht te werk. “Ik wil dat mensen gaan voor een beleving. Dat ze met mijn broodjes een rustmoment op de dag kiezen, waarna ze weer verder kunnen. Een goede lunch met mooie producten brengt mensen samen. Ik koos voor drie verschillende belevingslijnen: de bewuste met gezond en verantwoord, de Bourgondische , die rijk belegd zijn en voorzien van lekkere sauzen en de bijzondere lijn, met verrassende ingrediënten en van culinair hoogstaand niveau.” Bennies Broodjes is bedoeld voor lunches vanaf vijf personen, geleverd in de regio van Horst tot Baarlo, van de Middenpeelweg tot aan de Maas en sinds kort de bedrijventerreinen Keizersveld en Smakterheide in Venray. “Ik hanteer drie bestelmomenten op een dag. Ik wil klanten een lekkere lunch bezorgen, zonder moeilijke keuzes en ze daarbij een beetje verrassen.”
Ben is altijd op zoek naar mensen die met passie werken en dat brengt hem regelmatig naar de bijeenkomsten van de Open Coffee Met… Horst-Venray. “Ik geloof dat als iemand oprecht interesse toont in een ander, je hetzelfde bij de ander creëert. Dat kan ondertussen wel verrekte handig zijn om een goed netwerk op te bouwen.”

Met het nieuwe concept hoopt Ben over een tijdje weer een fijne balans te hebben tussen werk en privé. “Ik wil mensen vooral blij maken met een lekkere en kwalitatieve goede lunch. Dat medewerkers, als ze tussen de bedrijven door snel een broodje willen nuttigen, het niet moeten nalaten de concurrent te bellen. Maar als de lunch de onderhandelingsgesprekken moet versterken, dat ze dan vooral mij moeten bellen”, zegt Ben met een knipoog.

Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar