Op de koffie bij… Piet Bruisten van Factor-plus

“Samen met de ondernemer te allen tijde een faillissement voorkomen”
Zwaar tegenvallende omzetcijfers, een vereiste financiering die niet mogelijk blijkt en incassobureaus die ondertussen hun vorderingen opeisen. Het water komt de ondernemer ineens tot aan de lippen. “Het meest verstandige is om mij in te schakelen nog voordat een conflict dreigt of escaleert, maar dat blijkt in de praktijk nog een hele lastige”, aldus Piet Bruisten van Factor-plus.
Door Herman van Aalst
Piet is bedrijfskundige en heeft ruim dertig jaar bij een bank gewerkt. “Ik heb daar veel kennis en ervaring opgedaan wat betreft financieringen. Na deze periode heb ik een pittige insolventie-opleiding gevolgd, waarmee ik ondernemers bij sta met alle mogelijke regelingen als ze met een financieel probleem te maken krijgen waar ze zelf niet uitkomen. In de praktijk blijkt dat degene die het hardst roept en de grootste druk uitoefent, vaak met de centen gaat lopen. Dat mag uiteraard niet, maar je moet als ondernemer op dat moment wel weten hoe je kunt en mag handelen.”
Om erger te voorkomen wil Piet graag als eerste bij de ondernemer aan tafel zitten. “Dat is lastig. Ondernemers zijn namelijk een kei in het omzetten van hun passie in klinkende munt. En zolang het hen voor de wind gaat is er niets aan de hand, maar als de aanmaningen zich opstapelen en een totale herfinanciering is gewenst, dan gaan er andere krachten spelen.” In de dagelijkse praktijk ervaart Piet dat familieleden en kennissen graag in de bres springen voor een ondernemer. “Een eerste stap in dit proces is wel dat hij aan de bel trekt. Het zal niet de eerste keer zijn dat schaamte de ondernemer belemmert om actie te ondernemen. Het zijn namelijk vaak emotioneel beladen afwegingen doordat bijvoorbeeld een familielid geld heeft gestoken in de onderneming.”
Met zijn ruime kennis en ervaring op het gebied van financiële, juridische en insolventie-vraagstukken is Piet de regisseur van het proces. “Ik beoordeel de cijfers, ben goed op de hoogte van de wet- en regelgeving en één van mijn sterkste punten is het denken in scenario’s. Ondertussen ben ik bezig met een opleiding tot mediator. In deze hoedanigheid help ik een geschil op te lossen en kunnen we samen een weg naar de rechtbank voorkomen.”
Als vaste bezoeker van de Open Coffee Met… Horst-Venray wil Piet graag in gesprek met ondernemers. “Het faillissement is het laatste waar een ondernemer tijdens een netwerkbijeenkomst over wil praten, maar in mijn dagelijkse praktijk hoor ik regelmatig dat ze mij toch graag eerder aan tafel hadden gehad. Een veel gehoord argument: dan was mijn verlies niet zo groot geweest”, zo besluit Piet.
Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar