Op de koffie bij…. Kay Jochems van Randstad

“Geheim van goede sales is durven jezelf kwetsbaar op te stellen”

Hij groeide op in Venray en is na zijn middelbare school richting Eindhoven en Nijmegen gegaan om te studeren. Inmiddels is hij twee studies verder en weer woonachtig in Venray. Kay werkt inmiddels drie jaar voor Randstad Nederland en wilt naast zijn werk graag een maatschappelijke bijdrage leveren. “Onder de mensen zijn en iets voor een ander kunnen betekenen, dat vind ik belangrijk”. 

Door Herman van Aalst – Van Aalst

Kay woont samen met zijn vriendin Inge in Venray. “Ik heb een commerciële studie genoten en ondertussen in het horecagedeelte van een vakantiepark gewerkt. Daar heb ik een leuke tijd gehad en veel verschillende mensen ontmoet.” Een commerciële variant van zijn vervolgstudie Psychologie ging hem goed af. “Ik heb mijn scriptie geschreven voor de Radboud Universiteit van Nijmegen en tijdens mijn eindproject mocht ik helpen om een gerenommeerde intelligentietest vanuit het buitenland te implementeren. Ik richtte mij op een groep 55-plussers en mocht vervolgens bij diverse bridgeclubs en verzorgingstehuizen op zoek naar geschikte kandidaten. Mijn werkzaamheden vielen op, want na mijn afstuderen werd ik gevraagd om nog een half jaar te blijven werken. Dat heb ik met veel plezier gedaan.”

Gedurende deze werkzaamheden had Kay al veel contact met bemiddelingsorganisatie Randstad. “Zij hebben veel connecties met de universiteit in Nijmegen en zij vroegen of ik een keer op de koffie wilde komen. Het internationale karakter van het bedrijf leek mij erg interessant. Na drie gesprekken en een assessment mocht ik niet veel later in Venlo aan de slag in een salesfunctie.”

“Ik heb altijd in sales gewerkt. Het leukste hieraan is nieuwe mensen en bedrijven leren kennen en samen met de klant tot een oplossing te komen. Het is mij op het lijf geschreven. Om dit te leren kun je tientallen boeken bestuderen en zelfs enkele doordachte verkooptrucs aanleren, maar als je zelf niet gelooft in wat je vertelt, dan gaat het niet lukken. Blijf altijd bij jezelf en sta achter hetgeen wat je doet. Anders wordt het onnatuurlijk en dat voelen mensen aan. Deins ook nooit terug, maar leer van de ervaringen, schaaf je techniek bij en leer vooral jezelf echt kennen. Dan komt het volgens mij wel goed met sales.”

In zijn vrije tijd coacht Kay een heren voetbalteam bij SV Venray. “Toen ik daar voor werd gevraagd was ik volop aan het tennissen. Deze sport had toentertijd mijn voorkeur ondanks ik langere tijd zelf met de noppen op het gras heb gestaan. Toch leek het mij leuk om te gaan coachen. De diversiteit binnen het team en het sociale aspect spraken Kay het meest aan. “ Onder de mensen zijn, dat vind ik belangrijk. Tevens vereist het eigenschappen die bij mij passen. Die heb ik van mijn moeder overgenomen”.

Per 1 juni 2017 krijgt Kay de portefeuille binnen Randstad Techniek en is daarmee verantwoordelijk voor de sales in de provincies Limburg en Noord-Brabant. Tevens wil Kay naast zijn werk in de sales ook graag zijn maatschappelijke bijdrage blijven leveren. “In mijn eigen omgeving zou ik graag senioren bijstaan die zich eenzaam voelen. Mensen helpen om weer met elkaar in contact te komen. Ik weet ook wel dat ik niet de hele wereld kan helpen, maar alle kleine beetjes helpen. Of zoals zijn motto: bekijk het lokaal, denk globaal.”

Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar