Op de koffie bij…. Ingrid van Heijster van Adecco in Venlo

“Doe niet interessant, maar wees geïnteresseerd”

Waar zij in 1990 begon als consultant, is zij inmiddels bij hetzelfde bedrijf actief als Regio Branchmanager. Zij bezoekt klanten, optimaliseert werkprocessen en zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ingrid van Heijster (51) zet haar medewerkers volgens eigen zeggen in hun kracht en doet dat op geheel eigen wijze.

Door Herman van Aalst – Van Aalst Media

Adecco is wereldwijd de grootste dienstverlener als het gaat om strategisch personeelsbeleid. Ingrid: “Wij ondergingen vorig jaar een transitie van veel kleine kantoren naar een aantal grote regiovestigingen. Mijn regio is Venlo en bestrijkt een gebied tot en met Arcen in het noorden, Beesel in het zuiden en tot aan de grens met de provincie Noord-Brabant in het westen. Waar we voorheen werkten met consultants die verantwoordelijk waren voor hun eigen sales, recruitment en back-office, zetten we nu in op specialismen. Onze medewerkers hebben gekozen voor het onderdeel dat ze het leukste vinden en waar ze het beste in zijn.” Het is volgens Ingrid de filosofie van Adecco, die zij onderstreept. “Binnen de gestelde kaders je eigen pad bewandelen en het eigen ondernemerschap stimuleren. Zo ben ik vier jaar geleden begonnen met het geven van salestrainingen aan jonge medewerkers. Ik wil hen vooral zelf in oplossingen laten denken en daardoor naar een hoger niveau tillen en breder ontwikkelen. Dat vind ik leuk aan mijn huidige functie.”

“En als klap op de vuurpijl begon hij een week later voor ons te werken”

De rol die Ingrid neemt in haar vrije ondernemerschap bracht haar ook het project Way to Work, een jaarlijks terugkerend evenement waar jonge werklozen en schoolverlaters aan de hand van workshops en personal coaching en branding een duwtje in de rug krijgen. “Ik was in mineurstemming omdat de opkomst niet volgens verwachting was, totdat een collega vertelde dat ze een telefoontje had gekregen van een kennis, die vertelde over haar zoon. De jongen was tijdens zijn schooltijd ernstig ziek geweest en dat had zijn sporen nagelaten. Het project had hem volgens zijn moeder goed gedaan: hij was na lange tijd weer vrolijk, ging meteen met alle verkregen tips aan de slag, zat weer helemaal vol energie. En als klap op de vuurpijl begon hij een week later voor ons te werken. Dat vind ik supertof, daar doe ik het voor”, zegt Ingrid nog steeds zichtbaar geraakt.

“De oplossing is simpel: doorvragen”

In haar vrije tijd acteert Ingrid bij theatergezelschap Sociëteit De Flarussen in Blerick. “Ik vind het leuk om op het podium te staan en een mooie voorstelling te geven. Ik wil samen iets moois creëren en ik ben trots als ik toch weer uit mijn comfortzone durf te stappen als ik iets eng vind.” In de acteer- en zanglessen leert Ingrid om goed naar een ander te luisteren en in het moment te blijven. “Niet al vijf zinnen verder te denken, maar het moment te voelen alsof het echt is. Pas dan komt het binnen.” Met haar ruime werk- en levenservaring, alsook de acteerlessen kan Ingrid mensen snel doorgronden. “Het blijft een uitdaging om niet snel te oordelen en te veroordelen, want dat doen we van nature snel. Dat is gevaarlijk. De oplossing is simpel: doorvragen. Ga met een open mind het gesprek in, blijf jezelf en laat je vooral verbazen. Het is de boodschap van een van mijn kortste salestrainingen: doe niet interessant, maar wees geïnteresseerd.”

Share this Post!

About the Author : Ed Reijnders


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar