Op de koffie bij… Mia Tielen – Poels van Mia Hart Innerlijke kracht

“Luister als ondernemer ook vooral naar je hart”

Veel spanning en stress ervaren op het werk, door onzekerheid het vertrouwen in zichzelf kwijt zijn of door een conflict in de familie de ander niet meer kunnen begrijpen. Levens- en wandelcoach Mia Tielen – Poels van Mia Hart Innerlijke Kracht uit Venray ondersteunt mensen in hun zoektocht naar antwoorden op prangende levensvragen.

Door Herman van Aalst – Van Aalst Media

Mia: “Bijna iedereen heeft momenten in zijn leven waarbij het even niet lekker loopt. Ik zie het op mijn werk: conflictsituaties, collega’s die vastlopen of niet goed weten om te gaan met feedback. Of mensen in mijn omgeving die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Als levenscoach bied ik een luisterend oor, creëer ik ruimte, veiligheid en geborgenheid om samen een oplossing te zoeken of juist de achterliggende betekenis van een vraag te vinden. Net datgene wat iemand nodig heeft. Bij een intakegesprek laat ik mijn cliënten een vragenlijst invullen, wat mij helpt het ontstaan van het probleem te achterhalen. Tijdens de coaching en begeleiding krijgen we meer inzicht in gebeurtenissen, emoties, gedachten en patronen. Ik ga altijd op zoek naar iemands innerlijke kracht.”

De praktijk aan huis van Mia is gelegen aan de rand van Venray in een rustige en bosrijke omgeving. In haar achtertuin lopen een paar schapen. “Soms wandel ik met cliënten lekker het bos in en gebruik ik, wat we onderweg tegenkomen in onze gesprekken. Zit iemand bijvoorbeeld heel erg te piekeren en zie ik verderop een hoopje takken liggen, dan daag ik diegene uit om deze te sorteren, van klein naar groot. Vaak herkennen ze dan de chaos thuis of bij zichzelf. Dat is confronterend en het doet iets met ze. Naar dat gevoel ben ik op zoek.”

Mia vervolgt haar verhaal: “Als coach heb ik geen pasklare antwoorden. Mijn uitdaging is dat iemand naar zijn hart luistert, zijn innerlijke kracht inzet en weer zichzelf kan zijn. Naar binnen keren in eigen lichaam en naar gevoel luisteren vind ik erg belangrijk: leren om gevoelens die loskomen te erkennen en accepteren.”

Onderdeel van de behandeling is het tekenen van een intuïtieve mandala. “Het brengt je in het hier en nu. De vormen en kleuren die eruit voortvloeien brengen harmonie, ontspanning en hernieuwde energie in je leven en het geeft inzicht. Hierin geef ik individueel als onderdeel van een coachsessie, in groeps- of teamverband workshops, waarbij mensen voornamelijk leren om dingen naar elkaar uit te spreken.”

Tijdens een bijeenkomst van Open Coffee Met in het Parkhotel in Horst ontmoet Mia andere ondernemers en kan ze zo haar ondernemersactiviteiten toetsen. “Ik vind het fijn om collega-ondernemers en ook zakenpartners te ontmoeten. We kunnen ervaringen delen en ideeën opdoen. We leren veel van elkaar. Ik wil ook mijn steentje bij blijven dragen door mensen erop te wijzen vooral naar hun hart te luisteren. Dit bereiken ze door elke dag een visualisatie-oefening te doen. Vijf tot tien minuten per dag is meer dan genoeg. Je zult het zien: het werkt.”

Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar