Op de koffie bij… Dieuwertje Koopmans van Pre-Care, Welzijn en Gezondheid

10 vragen aan: Dieuwertje Koopmans van Pre-Care, Welzijn en Gezondheid

 

1. Wie bent u?
Mijn naam is Dieuwertje Koopmans, geboren in Leeuwarden,als oudste van 4, opgegroeid in Heemskerk en 60 lentes jong. Ik ben gescheiden en heb 2 kinderen en een kleinzoon. Na mijn opleiding Atheneum B heb ik de studie voor chemisch analist afgerond. Na deze studie heb ik gewerkt als research analist bij diverse bedrijven. Daarnaast ben ik sales agent geweest voor chemische apparatuur van Hewlett Packard. Voor de komst van mijn eerste kind ben ik gestopt met werken om voor het gezin te zorgen. Na mijn scheiding heb ik het werkzame leven weer opgepakt en heb voor diverse bedrijven in de bedrijfskantine gewerkt. Ik woon inmiddels alweer 19 jaar in Blerick.

2. Vertel eens wat verrassends over jezelf?
Tot oktober 2017 was ik een fervent bridger .Dansen en tennissen gaat niet meer vanwege problemen met heup.. Nu lees ik veel boeken, technische boeken zoals een boek over Newton, maar ook alternatieve boeken over spirtualiteit Ik ben lid van een groep die maandeliijks bij elkaar komen om te praten over het boek “Grootmoeders Spreken” van Sharon McErlane. Uitgangspunt hierbij is bewustwording en balans in het leven. We voeren daar diverse vuurrituelen bij uit om die uitgangspunten te versterken. Naast dit alles geef ik bijles Nederlands aan een buitenlands gezin en ga regelmatig naar de sauna.

3. Waarom bent u ondernemer?
Als ondernemer is het belangrijk creatief, flexibel, doortastend en enthousiast te zijn. Ik kom zelf niet uit een ondernemersgezin en mijn broer is ook ondernemer. Het ondernemersschap geeft mij vrijheid om mijn eigen dingen te kunnen doen die op mijn pad komen. Daarnaast kom ik graag in contact met mensen. Ik trek vaak mensen aan die spontaal hun verhaal vertellen. Dit levert leuke gesprekken op.

4. Hoe heet uw bedrijf?
Mijn bedrijf heet Pre-Care, Welzijn en Gezondheid en ik ben sinds 2005 ondernemer. Ik begeleid mensen die preventief met hun gezondheid bezig willen zijn. In het begin deed ik dat met magnetisme en infrarood, nu ben ik meer bezig met andere alternatieve behandelingen zoals Mumay-Ki, een inwijdingsbehandeling zoals de indianen dit destijds deden. Ik sta regelmatig op alternatieve beurzen waarbij ik mijn “produkten” demonstreer. Mijn producten zoals “helende wastekening en behandleling met de Ankh. Als aanvulling doe ik enquetes afnemen in winkels en bij mensen thuis. En producten demonstreren in winkels . Juist hierbij komt mijn voorliefde voor intermenselijk contact weer naar voren.

5. Wat maakt uw bedrijf zo bijzonder?
Ik doe wat op mijn pad komt. Of dit nou bezig zijn is met preventief zorgen dat mensen (preventief )gezond blijven of dat ik in contact ben met mensen in een winkel, waarbij interessante gesprekken kunnen ontstaan. Ik heb een Merkaba gemaakt, een zogenaamde “Flower of Live”. Dit is een geometrisch figuur waar je onder kunt staan. Sommige mensen voelen niets, anderemensen krijgen een rustgevend gevoel. Ik heb iemand gehad die elke dag even langs kwam om te “douchen”. Daarna was degene weer helemaal gereset.

6. Voor welke uitdagingen staat uw bedrijf?
Ik heb geen bepaald doel. Ik doe wat op mijn pad komt. Mijn uitdaging is om voldoende omzet te maken zodat ik in mijn levensbehoefte kan voorzien. Ik heb niet veel eisen wat betreft materiële benodigdheden dus wat dat betreft lukt dat vrij aardig. Naast mijn persoonlijke contacten die ik leg op diverse bijeenkomsten die ik bezoek, heb ik een website en gebruik ik facebook om mijn bedrijf te promoten.

7. Hoe kijkt u naar de lokale en regionale markt?
De lokale en regionale markt is voor mij voldoende om mijn bedrijf te promoten. Veel kansen en weinig bedreigingen wat mij betreft.

8. Stel: u krijgt ruimte op een tegeltje, wat zou u daarop willen schrijven?
“Het hier leven is charmant, kwetsbaar en (h)eerlijk”

Met “hier” bedoeling ik het leven op aarde. Met “charmant” bedoel ik hier het triggeren van mensen en ze laten spiegelen aan zichzelf zonder kwetsend te zijn.
Dat het leven “kwetsbaar” en toch “heerlijk” kan zijn lijkt mij duidelijk. Met “eerlijk” bedoel ik normen en waarden die we allemaal tegenover de andere mens dienen te hanteren. Hieruit volgt een mooie 2e spreuk:

“Als je weet morgen te kunnen lachen om de problemen van vandaag, kun je er ook vandaag alvast om lachen”

9. Waarom Open Coffee Met?
Ik bezoek de Open Coffee Met… voor de contacten met mensen en gewoon voor de gezelligheid. Daarnaast wil ik andere inzichten verkrijgen om kansen te creëren en te benutten. Een leuk voorbeeld van een spontane actie tijdens één van de bijeenkomsten was het volgende:Ik moest een promotie filmpje maken om een pitch van mijn bedrijf te presenteren diezelfe avond. Op die ochtend was ik bij de Open Coffee en vertelde dat ik dit filmpje nog moest maken. Spontaan werd de telefoon gepakt en heb ik een filmpje opgenomen m.b.v. een bezoeker van de open Coffee. Hoe samenwerking toch prettig kan werken.

10. Welke boodschap heeft u voor (beginnende) ondernemers?
Leef je droom!

Share this Post!

About the Author : wpadmin


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar