Op de koffie bij… Naomi Lonwijk van Detechco Skills

Misschien is de ‘reis’ die ik maak wel het mooiste aan ondernemen.

Naomi Lonwijk, oprichtster van Detechco Skills, een commerciële dame met Surinaamse roots waar de energie vanaf spat. Een vrouw die weet wat ze wil en vertrouwt op haar gevoel.

tekst: PuurSan tekst & beleving

linkedin.com/in/naomilonwijk

Sinds 2016 is Naomi de eigenaresse van Detechco Skills. Ze zoekt en vindt de ideale match tussen werkzoekende technische krachten en werkgevers. Met haar werkervaring als intercedent en vestigingsmanager heeft ze een mooie bagage.
“Mijn natuurlijke interesse in mensen vormt de basis. Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf zijn. Voor iedere werkzoekende en werkgever zoek ik de juiste match. Beide partijen moeten mij vertrouwen en op hun gemak zijn. Soms ben ik een luisterend oor voor iemand. Dat mag, dat kan. Op die manier kan ik het meest voor diegene betekenen. Of het nu gaat om het creëren van bewustwording, ervoor zorgen dat iemand in zijn of haar kracht staat of dat degene zijn eigen pad kiest. Ik behandel mensen met de juiste intentie, zoals ik zelf ook behandeld wil worden”.

Unieke methode Op de website van Detechco Skills staat: ‘Een baan die bij je past, kost géén energie, het gééft energie. Dat is ook goed te zien aan Naomi zelf. Ze straalt van oor tot oor en ze ‘geeft’ je energie.
“Eerlijk is eerlijk, het gaat nu meer vanzelf. Het is mijn mindset. Ik heb meer vertrouwen in mijn succes, waardoor het beter stroomt. Als ik nu bel voor acquisitie gaat me dat makkelijk af. Net als een netwerkbijeenkomst als Open Coffee Met… Ik ben relaxed, doe leuke contacten op, vergaar en deel kennis. Gewoon een social talk, wat houdt mensen bezig, privé en zakelijk.
Ondernemen is een proces met vallen en opstaan. Dat hoort erbij. Misschien is de ‘reis’ die ik maak wel het mooiste aan ondernemen. Mezelf blijven ontwikkelen, waardoor ook mijn bedrijf groeit. Groei, is ook wat ik voor de klant wil. Hiervoor maak ik gebruik van een unieke methode. Op gevoel trekt de kandidaat twee kwaliteiten- en twee vervormingenkaarten. Dit is de basis voor het gesprek. Het zorgt voor de juiste inzichten, tenslotte zoek ik de perfecte match. Als die gevonden is, blijft er contact; noem het nazorg”.

Rolmodel Als dame in de techniek is Naomi een uitzondering. Ze vindt deze wereld fascinerend. Bij ieder proces krijgt ze hier meer waardering voor. “Door al mijn kennis, vind ik passende mensen. Mij maak je niet veel wijs over lassen”, zegt ze lachend. “Ik voel me een voorbeeldfiguur voor vrouwen: Durf te kiezen voor techniek!”.

Kracht Detechco Skills coacht 1-op-1 of in groepen. Afhankelijk van de wens worden medewerkers of werkzoekende geholpen hun doelen te bereiken. “Iedereen heeft het recht om in zijn of haar kracht te staan. Als werk niet voelt als werk, dan zit het goed. Dat geldt voor mij net zo. Het ondernemen geeft mij vrijheid. Ik mag voelen wat ik nodig heb. Als dat is, buiten een frisse neus halen, dan doe ik dat. Op die manier kan ik ondernemen in een flow en sta ik in mijn kracht”.

Verandert Naomi is een ander mens sinds ze onderneemster is. Ze kijkt nu vanuit zachtheid naar zichzelf en de wereld. Bewust van haar gevoel, sluit ze haar harde kant uit, wat haar veel brengt. “Ik ben nog niet uitgegroeid en Detechco Skills ook niet. Over vijf jaar heb ik een klein team in dienst. In mijn ‘new-age’ uitzendbureau bied ik dan verschillende disciplines en samenwerkingen”, zegt ze stralend.

Kortom een gepassioneerde vrouw, die weet waar ze voor staat, dol is op koken, schilderen, wandelen en dansen (met een bezem). Misschien wil je dat op de volgende Open Coffee Met… eens voordoen 😉

Share this Post!

About the Author : Ed Reijnders


0 Comment

Related post

Spring naar toolbar