Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

September: Open Coffee Met… Bedrijfsbezoek met rondleiding bij Dinnissen Process Technology

18 september, 2018 @ 08:30 - 10:30

In september gaan we op bedrijfsbezoek bij Dinnissen Process Technology, winnaar Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2017!

Op 18 september a.s. heeft de Open Coffee Met… organisatie, een bedrijfsbezoek georganiseerd bij Dinnissen Process Technology in Sevenum. Het bedrijf heeft in 2017 de ondernemersprijs van Horst gewonnen met als thema internationaal ondernemen. Inmiddels zijn ruim 180 werknemers in vaste dienst en is Dinnissen ondanks aanwezigheid op de gehele wereld sterk locaal verankerd.

Historie
Dinnissen is in 1948 opgericht door de plaatselijke smid Houben en zijn kompaan Dulf Dinnissen. Ze begonnen samen een bedrijf in de molenbouw. Later ging Dinnissen zich toeleggen op de verwerking van diervoerder waarna het uitgroeide tot het bedrijf wat het nu is. Midden jaren zestig vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie op bedrijventerrein Berghem in Sevenum. In die periode zette Dulf Dinnissen het bedrijf zelfstandig voort. In de jaren zeventig nam de zoon en schoonzoon van Dulf het bedrijf over. Zij zetten in op verdere internationalisatie en marktdifferentiatie. De huidige directie, die in de jaren negentig het bedrijf overnam via een management buy out, zet het gevoerde beleid voort. De groei van Dinnissen heeft ervoor gezorgd dat op de huidige locatie tegen de grenzen van de beschikbare capacitiet wordt opgelopen. Reden om achter de huidige locatie een nieuw produktie hal te gaan bouwen.

De snelle opkomst en intensivering van de mengvoederindustrie in de regio deden een continue beroep op de innovatiekracht en kennis. Dinnissen werd specialist in de handling van bulk solids en poeders. Kennis en know-how die snel werden ontdekt door de chemie, farmacie en voedingssector. Steeds breder, steeds hoogwaardiger en steeds internationaler. Vandaag de dag is Dinnissen toonaangevend en befaamd om haar kennis, producten en maatwerkoplossingen in de wereld van poeders, korrels en granulaten. Ontwikkeld, getest en gefabriceerd in eigen huis.

Het Dinnissen DNA

Innovatie, toegevoegde waarde en kwaliteit zitten in het DNA van Dinnissen. Met de unieke combinatie van knowhow, productie- en eigen test faciliteiten kan wereldwijd service op topniveau aangeboden worden in vrijwel alle sectoren van de procestechnologie.

Innovatie
De klanten van Dinnissen worden voorzien van innovatieve concepten van hoge kwaliteit, die waarde toevoegen aan ieder proces. De engineers werken continu aan de optimalisatie van elk aspect van het productieproces. Verder worden er tests in laboratoriumopstellingen in ons D-Innocenter®, zodat de klant zeker weet dat zij over beproefde, geteste technologie beschikt. En dankzij moderne technieken zoals Virtual Reality en simulatiesoftware kan de klant al tijdens de ontwerpfase het concept van uw nieuwe installatie in detail bekijken. Zo worden potentiële problemen ondervangen, nog voordat de bouw begint.

Toegevoegde waarde
Door toepassing van innovatieve methoden creërt Dinnissen duurzame toegevoegde waarde aan elk project. Aangezien geen enkel project hetzelfde is, wordt nauw samen gewerkt met de klanten. De processpecialisten van Dinnissen zijn experts in het ontwikkelen van oplossingen voor vrijwel elke toepassing. Er kan zelfs, in samenspraak met de klant, complete menginstallaties vooraf gebouwd en getest worden in de fabriek in Sevenum.

Kwaliteit
De kwaliteit die Dinnissen levert komt voort uit de ervaring en eigen technologie, maar wordt in de eerste plaats geleverd door de werknemers, allen specialist op hun vakgebied. Door de vakkundigheid van de medewerkers wordt van iedere machine een unieke, op maat gemaakte oplossing gebouwd.

Kortom

Dinnissen is een innovatief familiebedrijf met een zeer open karakter. De lijnen tussen de directie en organisatie zijn heel kort. Een warme omgeving om in te werken met elke dag weer uitdagingen om voor de klant het beste product te leveren. We zijn verheugd dat we als organisatie van Open Coffee Met… Horst- Venray een bezoek te mogen brengen aan dit gastvrije bedrijf. Zeker de moeite waard om hier tijd voor vrij te maken als ondernemer omdat je nooit bent uitgeleerd en van de ervaringen van Dinnissen zeker wat op kunt steken.

De agenda ziet er als volgt uit:
8.30 inloop bij Dinnissen, Horsterweg 66 in Sevenum, parkeren bij Jumbo/Vicoop
8.45 presentatie
9.15 rondleiding
10.00 netwerken
10.30 afsluiting

Wil je vooraf al iets meer weten over Dinnissen Process Technology neem dan alvast een kijkje op de website www.dinnissen.nl.

Dinnissen BV
Horsterweg 66
NL-5975 NB Sevenum

Gegevens

Datum:
18 september, 2018
Tijd:
08:30 - 10:30
Evenement Categorie:

Organisator

OC Met …
Website:
www.opencoffeemet.nl

Locatie

Dinnissen BV
Horsterweg 66
Sevenum, 5975 NB Nederland
+ Google Maps